Recept av Måns Ranung
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 31g
Kolhydrater: 55g
Kålpudding med rårörda lingon är klassisk husmanskost. Strimla kålen på mandolin om du vill att den ska bli mjuk snabbt.
Sätt ugnen på 200°. Ansa kålen och skär i små bitar. Stek i 1 msk smör tills den börjar mjukna. Ringla över sirapen när kålen börjar få färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda ströbröd och grädde och låt svälla ca 5 min. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök, färs, hälften av kålen, 1 tsk salt och 2 krm peppar i ströbrödsblandningen.
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Fördela köttfärsblandningen över. Häll över resterande kål. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
Lingon: Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret lösts upp.
Servera kålpuddingen med lingon och kokt potatis.
Recept av Måns Ranung