Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålpudding med rårörda lingon

Kålpudding med rårörda lingon är klassisk husmanskost. Strimla kålen på mandolin om du vill att den ska bli mjuk snabbt.

Kålpudding med rårörda lingonKålpudding med rårörda lingonKålpudding med rårörda lingon
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 1 huvudvitkål- (800  g)
  • 2 msksirap- ljus
  • 0,5 dlströbröd
  • 1,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1gul lök
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Rårörda lingon

  • 150 glingon
  • 2 mskströsocker

Tillbehör

  • 600 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa ­kålen och skär i små bitar. Stek i 1 msk smör tills den börjar mjukna. Ringla över sirapen när kålen börjar få färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Blanda ströbröd och grädde och låt svälla ca 5 min. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök, färs, hälften av kålen, 1 tsk salt och 2 krm peppar i ströbrödsblandningen.

  3. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Fördela köttfärsblandningen över. Häll över resterande kål. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Lingon: Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret lösts upp.

  5. Servera kålpuddingen med lingon och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Måns Ranung