Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 33g
Kolhydrater: 55g
Recept på kålpudding med lammfärs och sirapslingon. Perfekt rätt att stoppa i lunchlådan, med lingonen i separat burk. Välj helst lammfärs med max 15 % fetthalt, eller använd kalvfärs.
Sätt ugnen på 225°. Skiva och skär vitkålen i bitar. Bryn den i smör i två omgångar i en stor stekpanna. Ringla över sirap mot slutet av stekningen.
Häll 2 dl hett vatten över couscousen. Låt stå ca 5 min.
Blanda samman 2/3 av kålen med couscous, lammfärs, ägg, 1 dl vatten, salt och peppar. Blanda lingon och sirap.
Bred ut kål- och färsblandningen i en smord ugnssäker form. Lägg ett lager brynt vitkål överst. Stek mitt i ugnen ca 30 min. Servera kålpuddingen med sirapslingon.