Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålpudding med lammfärs och sirapslingon

Recept på kålpudding med lammfärs och sirapslingon. Perfekt rätt att stoppa i lunchlådan, med lingonen i separat burk. Välj helst lammfärs med max 15 % fetthalt, eller använd kalvfärs.

Kålpudding med lammfärs och sirapslingon
Kålpudding med lammfärs och sirapslingon
Kålpudding med lammfärs och sirapslingon
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 gvitkål
  • 1 msksmör
  • 2 msksirap- ljus
  • 2 dlvatten- hett + 1 dl
  • 2 dlcouscous
  • 500 glammfärs
  • 1ägg
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2 dllingon
  • 2 msksirap- ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva och skär vitkålen i bitar. Bryn den i smör i två omgångar i en stor stekpanna. Ringla över sirap mot slutet av stekningen.

  2. Häll 2 dl hett vatten över couscousen. Låt stå ca 5 min.

  3. Blanda samman 2/3 av kålen med couscous, lammfärs, ägg, 1 dl vatten, salt och peppar. Blanda lingon och sirap.

  4. Bred ut kål- och färsblandningen i en smord ugnssäker form. Lägg ett lager brynt vitkål överst. Stek mitt i ugnen ca 30 min. Servera kålpuddingen med sirapslingon.

Vad tyckte du om receptet?