Läs också: Kålpudding med quinoa - recept
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kålpudding är en riktig svensk klassiker och är både gott och enkelt. Servera din kålpudding med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis. Gör gärna kålpuddingen i små portionsformar. Det blir en snyggare presentation!
Sätt ugnen på 175°. Halvera kålhuvudet. Skär bort roten på vitkålen. Skär kålen i små tärningar
Stek kålen i smör tills den mjuknat och fått fin färg. Ringla över 2 msk sirap.
Skala och finriv löken. Blanda färsen med lök, grädde, ströbröd, fond, soja, vatten, 1 msk sirap, kryddpeppar, salt och vitpeppar. Rör om till en lös smet. Blanda ned 1/3 del av kålen i färsen.
Varva färs och hälften av kålen i portionsformar eller i en stor ugnssäker form. Toppa med resterande kål. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Ta ut och häll av stekskyn i en skål.
Gräddsås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om. Häll i grädde och mjölk och vispa kraftigt. Häll i stekskyn från kålpuddingen och tillsätt fond, soja, salt och peppar. Låt såsen koka ca 5 min.
Servera kålpuddingen med sås, nykokt potatis och rårörda lingon.
Läs också: Kålpudding med quinoa - recept
Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås
Recept från Mitt kök