Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Husmansfavoriten kålpudding har här fått sällskap av sydafrikanska smaker som curry, ingefära och torkade aprikoser. En ny favorit!
Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort roten på vitkålen och strimla resten grovt. Finhacka lök och vitlök och grovhacka aprikoserna.
Hetta upp en stor stekgryta eller stekpanna med smör och olja och fräs hälften av löken mjuk. Tillsätt hälften av kålen och krydda med hälften av chilin, curryn och farinsockret. Bryn allt tills kålen är mjuk, smaka av med salt och svartpeppar. Häll allt i en stor ugnsform och bryn nu resten av löken, kålen, kryddorna och sockret på samma vis.
Blanda ströbröd, grädde och vatten i en bunke och låt stå i fem minuter. Blanda ner fläskfärs, aprikoser och riven ingefära. Krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt en tredjedel av kål- och lökfräset och arbeta samman allt.
Varva färs samt kål- och lökfräs i ugnsformen, avsluta med ett lager kål. Baka i mitten av ugnen i 40-50 minuter. Servera med en god sallad och eventuellt kokt potatis.
Recept från Mitt kök