Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En kalops i nytt utförande, smaken är dock fortfarande lika fantastisk.
Stek nötsteken runtom i smör med nätet kvar. Lägg köttet i en gryta tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och tomatpuré. Täck steken med oxbuljong och rödvin. Sjud långsamt i cirka 2 timmar med lock på. Se till att steken är täckt med vätska.
Skala löken och morötterna. Skär i cirka 4 centimeter stora bitar. Lägg i grönsakerna i köttgrytan och sjud i 10-15 minuter.
Ta upp steken ur grytan. Red grytan med majsena utrört i lite vatten.
Ta av nätet från steken, och skär upp köttet i skivor. Lägg upp på ett fat tillsammans med såsen och grönsakerna.
Servera med kokt potatis inlagda rödbetor och inlagd gurka.
Recept från Mitt kök