Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalopsstek

En kalops i nytt utförande, smaken är dock fortfarande lika fantastisk.

Kalopsstek
Kalopsstek
Kalopsstek
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 900 gnötstek- nätad
  • smör- att steka i
  • 1 loxbuljong- (tärning eller konc fond+vatten)
  • 2 dlrödvin
  • 1 tsktomatpuré
  • 2lagerblad
  • 10kryddpepparkorn
  • 2gula lökar
  • 2morötter
  • 2morötter- gula
  • majsstärkelse (Maizena)- att reda med

Till servering:

  • potatis- kokt
  • inlagda rödbetor
  • gurka- inlagd

Gör så här

  1. Stek nötsteken runtom i smör med nätet kvar. Lägg köttet i en gryta tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och tomatpuré. Täck steken med oxbuljong och rödvin. Sjud långsamt i cirka 2 timmar med lock på. Se till att steken är täckt med vätska.

  2. Skala löken och morötterna. Skär i cirka 4 centimeter stora bitar. Lägg i grönsakerna i köttgrytan och sjud i 10-15 minuter.

  3. Ta upp steken ur grytan. Red grytan med majsena utrört i lite vatten.

  4. Ta av nätet från steken, och skär upp köttet i skivor. Lägg upp på ett fat tillsammans med såsen och grönsakerna.

  5. Servera med kokt potatis inlagda rödbetor och inlagd gurka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök