Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att laga en klassisk kalops kräver en del hackande, och kärlek, men den är så värd det.
Här är ett recept på klassiskt långkok som ger en härligt smakrik och mustig kalops. Ju mer tid och kärlek den får, desto bättre smak!
Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna.
Häll i hackad lök och purjolök så även det steks och får lite färg. Lägg i morötter och kålrot. Tillsätt kryddor, fond och 5 dl vatten. Låt det puttra på låg värme. Späd med vatten under tiden. Köttet ska bli mört och gott. Låt grytan puttra cirka 1 timme eller tills köttet är perfekt! Red eventuellt av grytan med majsena. Smaka av med salt och peppar!
Rör samman crème fraiche och riven pepparrot. Servera kalopsen med kokt potatis, rödbetor, en rejäl sked pepparrotsfraiche och hackat, syrligt äpple.
Recept från Mitt kök