Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kallrökta laxstubbar senapsdillmousse

Härlig smakblandning, kallrökt lax med sås i ett. Dessutom är laxstubbarna vackra att se på och går bra att förbereda upp till 2 dagar före festen.

Kallrökta laxstubbar senapsdillmousseKallrökta laxstubbar senapsdillmousseKallrökta laxstubbar senapsdillmousse

Ingredienser

  • 5gelatinblad
  • 5 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskgrön örtsenap- eller dijonsenap
  • 1 tskcitronsaft
  • 20 gdill- finhackad
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 600 gkallrökt lax- i skivor
  • 1plastfilm

Garnering

  • 1 pktgräslök
  • 1 pktdill

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Lyft upp bladen och smält dem i lite creme fraiche i en kastrull.

  3. Lägg över i en skål och rör ner resten av creme fraichen. Blanda ner senap, citronsaft, dill, socker, salt och peppar. Låt blandningen stå kallt i ca 1 timme, så att den nästan stelnar.

  4. Lägg laxskivor omlott på plastfilm. Lägg 3 rektanglar, ca 20x35 cm (avser 12st).

  5. Bred ut fyllningen och rulla ihop. Låt rullarna stå i kylskåp minst 3 timmar eller till nästa dag innan de skärs upp i ca 3 cm höga stubbar.

  6. Garnera med gräslök och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Tips!

Det kan ibland vara svårt att lösa gelatin ordentligt. Därför är det bra att värma upp den vätska som gelatinet ska lösas i. Passa moussen noga så den inte stelnar för mycket. Skulle det ändå hända kan man köra den några sekunder i mikron.