Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kallrökt skinka med grillad nektarin och rostade nötter


Frukt som nektariner och persikor får en djupare och sötare smak efter en stund över den heta grillglöden.

Kallrökt skinka med grillad nektarin och rostade nötter

Kallrökt skinka med grillad nektarin och rostade nötter

Kallrökt skinka med grillad nektarin och rostade nötter

Annika Broman

Ingredienser

  • 3nektariner- eller persikor
  • 12 småskinka- skivor kallrökt
  • 2 dlnötter- blandade, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkade plommon eller aprikoser,till exempel pecan, pistage och hassel
  • 0,5 mskmatolja
  • 1 kvistrosmarin- bara bladen
  • 1 tskströsocker
  • 1 tskhonung- flytande
  • 2 tsksmör
  • flingsalt
  • olivolja- lite apelsinolja eller kallpressad
  • svartpeppar- nymald från kvarnen

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr panna ett par minuter. Droppa över olja och lägg ner rosmarin.

  2. Rör om och tillsätt socker som karamelliseras snabbt. Tillsätt därefter honung och smör och rör om ordentligt. Häll upp nötterna att kallna på ett bak-plåtspapper och strössla på flingsalt medan de fortfarande är heta.

  3. Dela varje nektarin i fyra klyftor och linda in dem i skinka. Grilla klyftorna på medelhög värme.

  4. Tänk på att lägga skinkskarven ner mot grillgallret först så den får fäste. Lägg upp de grillade klyftorna på fat.

  5. Droppa lite apelsinolja på nektarinerna och peppra. Lägg på de rostade nötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök