Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kallrökt laxfilé med ricottaost och dillpesto

Om du inte får tag på ricottaost kan du ta en annan färskost t ex philadelphiaost.

Kallrökt laxfilé med ricottaost och dillpesto
Kallrökt laxfilé med ricottaost och dillpesto
Kallrökt laxfilé med ricottaost och dillpesto

Ingredienser

  • 1 mskgräslök- finskuren
  • 1 dlricottaost
  • 2dansk rågbröd- i skivor
  • 4kallrökt lax- i skivor, gärna skurna rakt ner

Dillpesto

  • 2 msksolroskärnor
  • 1 dldill- grovhackad
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskmatolja
  • 1 dlparmesan- nyriven
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Dillpesto: Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör tills röran är riktigt knallgrön. Förvara i en liten skål täckt med plastfolie.

  2. Blanda gräslök och ricottaost, Om den känns för tjock så tunna försiktigt med lite vatten.

  3. Dela varje bröd skiva i 4 lika stora rektanglar. Fördela osten på rektanglarna. Dela varje laxskiva på mitten och fördela ovanpå osten. Täck med plastfolie. Hit kan förberedas dagen innan.

  4. Dekorera strax före serveringen med en klick dillpesto.

Vad tyckte du om receptet?