Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kallrökt lax med pepparrotsstuvad potatis och ärtsallad är festlig midsommarmat. Köp gärna färdig kallrökt lax i bit, den smakar så mycket godare, även om det är lite trixigt att skära fina skivor.
Potatis: Skiva potatisen. Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och häll i mjölken. Vispa kraftigt. Sjud tills såsen tjocknar. Tillsätt pepparrot och krydda med salt. Blanda i potatisen.
Sallad: Ansa och riv sallad och ängssyra och lägg bladen i en skål. Lägg i sockerärter och ärter. Toppa med ärtskott. Vispa samman senap, socker och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar. Häll dressingen över salladen precis före servering.
Skär laxen i skivor och garnera med citronklyftor och dill. Servera med potatis och sallad.