Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kallrökt lax med rotfrukter och rosévinsvinägrett

Recept på kallrökt lax med rotfrukter och rosévinsvinägrett. Välj gärna ett lite fruktigare rosévin till dressingen. Dressingen passar även bra till gravad lax.

Kallrökt lax med rotfrukter och rosévinsvinägrettKallrökt lax med rotfrukter och rosévinsvinägrettKallrökt lax med rotfrukter och rosévinsvinägrett

Ingredienser

  • 400 glax- i tunna skivor, kallrökt
  • 2morötter
  • 100 grotselleri- liten bit
  • 1purjolök- det gröna (ca 15 cm)
  • 10rädisor

Vinägrett

  • 0,5 dlrosévin
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 mskströsocker
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Servering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Skala och skär morötter och selleri i riktigt tunna strimlor. Ansa och skär purjolöken i riktigt tunna strimlor. Doppa rotfrukterna hastigt i kokande vatten och låt rinna av. Ansa och skiva rädisorna. Blanda rotfrukter och rädisor.

  2. Lägg ut laxskivorna på tallrikar och fördela rotfrukterna ovanpå.

  3. Blanda vin, senap och socker. Vispa i olivoljan och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över lax och rotfrukter och garnera med dillkvistar. Servera med bröd.

Vad tyckte du om receptet?