Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kallrökt lax med ägg och vårsallad. Vaktelägg finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. De kan ersättas med vanliga hönsägg som pocheras i ca 4 min, används hönsägg räcker det med ett ägg per person.
Skär laxen i tunna skivor.
Koka upp vattnet med ättika och salt. Knäck äggen i en liten kopp och låt dem, en och en, glida ner i vattnet. Låt sjuda i ca 2 min. Ta upp äggen med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Sallad: Bryt av den nedre delen på sparrisen och skala eventuellt sparrisen om den är grov. Hyvla sparrisen i långa remsor med en potatisskalare. Lägg remsorna i en skål med iskallt vatten.
Vispa ihop olja, citronsaft, salt och peppar. Låt sparrisen rinna av. Blanda sparris och sallad med dressingen.
Fördela laxen på tallrikar. Lägg salladen i mitten och toppa med pocherade vaktelägg. Garnera med örter och strö över lite flingsalt. Servera genast.