Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kallrökt lax med färskostkräm och brödkrutong

Äggskalen används att servera ur. Skölj ur dem ordentligt och låt torka. Knäckta ägg kan sparas 2-3 dagar i kylen.

Kallrökt lax med färskostkräm och brödkrutong
Kallrökt lax med färskostkräm och brödkrutong
Kallrökt lax med färskostkräm och brödkrutong
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4ägg
  • 1schalottenlök- liten
  • 0,5citron
  • 1 dlfärskost- t ex philadelphia
  • 1 mskdill- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 0,25 krmsvartpeppar- nymald
  • 40 glax- kallrökt
  • 1formbröd- skiva vitt

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Knäck äggen försiktigt med en kniv lite över mitten. Spola ur äggskalen ordentligt med vatten och låt torka.

  2. Skala och finhacka löken. Skölj citronen och riv skalet på fina delen av rivjärnet.

  3. Blanda färskosten med citronskal, schalottenlök, dill samt salt och peppar.

  4. Tärna laxen och blanda med färskostkrämen.

  5. Skär bort kanterna på brödet och smula det i små bitar. Rosta dem i torr panna tills de blir krispiga och får lite färg.

  6. Fyll äggen med laxröra. Garnera med dill och brödkrutonger.

Vad tyckte du om receptet?