Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kallrökt lax med äggkräm, dillgurka och potatiscrisp är en snabblagad lyxrätt. Se till att röra i krämen hela tiden när den värms så att den inte spricker.
Skär gurkan i tärningar, ca 2 x 2 cm. Blanda dem med vatten, socker, ättika och salt. Låt stå ca 15 min.
Blanda äggulor och grädde i en kastrull. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen åt sidan och mixa i smöret med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Krossa chipsen grovt och blanda med löken. Blanda gurkan med dill.
Fördela laxen på tallrikar och klicka på äggkrämen. Fördela gurkbitarna runt om och strö över chipsblandningen. Servera genast med rostat bröd.