Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalljästa valnötsbröd

Superenkla portionsbröd där du inte ens behöver knåda degen. Ersätt gärna valnötterna med hasselnötter, solrosfrön eller pumpafrön.

Kalljästa valnötsbröd
Kalljästa valnötsbröd
Kalljästa valnötsbröd
Annika Broman

Ingredienser

  • 0,5 pktjäst
  • 6 dlvatten
  • 2 dlgrahamsmjöl- eller fullkornsdinkel
  • 11 dlvetemjöl
  • 2,5 tsksalt
  • 100 gvalnötter
  • 0,5 dlvetemjöl- till bakbordet, cirka

Gör så här

  1. Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt det fingerljumna vattnet och rör så att jästen löser sig.

  2. Rör ner grahamsmjöl eller fullkornsdinkel, vetemjöl, salt och valnötter. Arbeta degen med en trägaffel i någon minut. Degen ska vara lös. Täck bunken med plastfolie. Ställ degen kallt i 3 timmar.

  3. Strö lite vetemjöl på bakbordet och häll ut degen ovanpå. Strö resten av mjölet ovanpå degen (degen ska inte knådas). Dela degen i 24 jämnstora bitar.

  4. Lägg bröden på två bakpappersklädda plåtar och låt dem jäsa under bakduk tills ugnen är varm, cirka 20 minuter. Grädda valnötsbröden i 250 grader i cirka 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök