Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kalljästa baguetter med valnötter. Nybakade ljumma baguetter med citronsmör är svåra att motstå! Anpassa jästiden efter vilken tid festen ska äga rum. Huvudsaken är att det doftar nybakat när gästerna kommer.
Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt 2 msk olja, och det mesta av mjölet, lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en kladdig deg. Blanda till sist ner saltet och valnötterna. Täck med plastfolie och ställ bunken i kylen 10–12 timmar.
Ta ut degen och stjälp upp den på mjölad arbetsbänk. Strö lite mjöl över degen och dela den i 4 delar, forma och vrid till baguetter. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 25 min. Sätt ugnen på 250°.
Citronsmör: Blanda smöret med rivet citronskal och salt.
Pensla baguetterna med 2 msk olja. Strö på lite mjöl. Grädda dem mitt i ugnen 15–20 min. Servera baguetterna nygräddade med citronsmör.