Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kanske är de här de godaste hemgjorda bullar du smakat? Jäsningen tar lite längre tid, men arbetsinsatsen är samma som vanligt.
Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken och vetemjölet och arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa 1 timme.
Tillsätt smöret i små bitar, socker, ägg, salt och mjöl. Arbeta ihop till en deg (arbeta inte för mycket, det ska vara små klumpar av smöret i degen). Kavla ut degen till en platta, 30 x 40 centimeter. Strö vetemjöl på bakbordet och kaveln så att degen inte fastnar. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en djup tallrik.
Bred fyllningen ovanpå degplattan. Rulla ihop den hårt till en rulle. Skär den i 20 bitar och lägg dem i dubbla formar. Jäs bullarna i kylen över natten (lägg en handduk över).
Låt bullarna jäsa 1-1 1/2 timme i rumstemperatur. Gör under tiden tosca-smeten. Lägg smör, socker, sirap, vetemjöl, mjölk och mandel i en kastrull. Låt alltsammans få ett uppkok och rör under tiden. Lägg lite toscasmet på toppen av bullen precis innan du ska grädda den.
Grädda bullarna i 225 grader i ca 8 minuter. Sikta över florsocker strax innan du ska äta.
Recept från Mitt kök