Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalljästa toscabullar



Kanske är de här de godaste hemgjorda bullar du smakat? Jäsningen tar lite längre tid, men arbetsinsatsen är samma som vanligt.

Kalljästa toscabullar


Kalljästa toscabullar


Kalljästa toscabullar


ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 2 dlmjölk
  • 4 dlvetemjöl
  • 200 gsmör- rumstempererat
  • 2 mskströsocker
  • 1ägg
  • 0,25 tsksalt
  • 3 dlvetemjöl
  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskvaniljsocker
  • 50 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 1 msksirap- ljus
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 50 gmandel- flagad
  • florsocker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av den kalla mjölken. Tillsätt resten av mjölken och vetemjölet och arbeta ihop till en lös deg. Låt jäsa 1 timme.

  2. Tillsätt smöret i små bitar, socker, ägg, salt och mjöl. Arbeta ihop till en deg (arbeta inte för mycket, det ska vara små klumpar av smöret i degen). Kavla ut degen till en platta, 30 x 40 centimeter. Strö vetemjöl på bakbordet och kaveln så att degen inte fastnar. Blanda smör, socker och vaniljsocker i en djup tallrik.

  3. Bred fyllningen ovanpå degplattan. Rulla ihop den hårt till en rulle. Skär den i 20 bitar och lägg dem i dubbla formar. Jäs bullarna i kylen över natten (lägg en handduk över).

  4. Låt bullarna jäsa 1-1 1/2 timme i rumstemperatur. Gör under tiden tosca-smeten. Lägg smör, socker, sirap, vetemjöl, mjölk och mandel i en kastrull. Låt alltsammans få ett uppkok och rör under tiden. Lägg lite toscasmet på toppen av bullen precis innan du ska grädda den.

  5. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8 minuter. Sikta över florsocker strax innan du ska äta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök