Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att baka kalljäst bröd är perfekt om man vill unna sig nybakat till frukost eller överraska middagsgästerna.
Rör ut jäst i mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in kärnor och sesamfrö mot slutet.
Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i smorda, portionsstora formar eller på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.
Ta ut brödet och låt det stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med vispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.
Recept från Mitt kök