Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalljästa fröbullar

Att baka kalljäst bröd är perfekt om man vill unna sig nybakat till frukost eller överraska middagsgästerna.

Kalljästa fröbullarKalljästa fröbullarKalljästa fröbullar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2 dlmjölk- kall
  • 1 dlkesella
  • 2 mskrapsolja
  • 0,75 tsksalt
  • 5 dldinkelmjöl- siktat, cirka
  • 0,75 dlsolroskärnor
  • 1 dlpumpakärnor
  • 3 msksesamfrö

Till pensling

  • 1ägg- uppvispat
  • solroskärnor
  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Rör ut jäst i mjölk. Tillsätt kesella, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Arbeta in kärnor och sesamfrö mot slutet.

  2. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Lägg dem i smorda, portionsstora formar eller på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under handduk i kylen i 10 timmar.

  3. Ta ut brödet och låt det stå i rumstemperatur under tiden ugnen värms. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Pensla bröden med vispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök