Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson
Tillbehör:
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kalljäst dinkelbröd serverat med ärt- och avokadohummus och krukost. Börja dagen före med brödet, för att få maximal smak.
Blanda rågsurdeg med vatten och dinkelmjöl i en stor degbunke till köksmaskinen. Plasta och ställ på ett varmt ställe cirka 2 timmar, upp till 12 timmar.
Tillsätt vatten och smulad jäst i fördegen och arbeta in siktat dinkelmjöl och Manitoba cream till en smidig deg, cirka 10 minuter. Tillsätt havssaltet och låt degen arbetas 3 minuter till. Lägg över degen i en oljad plastlåda. Vik degen ett par gånger mot mitten. Sätt på lock och låt degen jäsa över natten i kylen.
Sätt ugnen på 250 grader. Lyft upp den på mjölat bakbord. Knåda inte! Dra försiktigt med händerna under degen och forma degen till en rektangel. Skär degen i fyra avlånga remsor som delas i sneda bitar, totalt 30 stycken. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen, cirka 10 minuter. Spraya med vatten i ugnen, när de sätts i ugnen. Låt bröden svalna på galler.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson
Tillbehör:
Recept från Mitt kök