Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimbobullar - recept på kalljästa bullar med vanilj

Recept på rimbobullar. Kalljästa bullar med vanilj är perfekta att förbereda och ha ogräddade i frysen. Ta ut och låt tina, pensla och grädda! Går även att kalljäsa över natten och grädda dagen efter.

Rimbobullar - recept på kalljästa bullar med vanilj
Rimbobullar - recept på kalljästa bullar med vanilj
Rimbobullar - recept på kalljästa bullar med vanilj
Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 7 dlvetemjöl- (420 g)
  • 100 gsmör
  • 50 gjäst- för söta degar
  • 2 dlmjölk- kall
  • 1ägg
  • 2 mskströsocker

Fyllning;

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 4 mskströsocker
  • 1 mskvaniljsocker

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • 50 gmandel- flagad

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig massa. Vispa ut jästen i den kalla mjölken. Blanda ner mjölkblandning, ägg och socker i smulorna och arbeta snabbt samman till en deg.

  2. Kavla ut degen till en kvadrat , ca 40 x 40 cm. Sporra ut 25 fyrkanter, ca 8 x 8 cm.

  3. Fyllning: Rör samman ingredienserna till fyllningen och klicka den mitt på varje fyrkant Vik in kanterna och lägg bullarna i pappersformar.

  4. Låt bullarna jäsa i kylen ­ ca 8 timmar under plastfolie eller på sval plats ca 2 timmar under bakduk.

  5. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.  Grädda  mitt i ugnen ca 10 min.

  6. Glasyr: Rör ut florsockret med vattnet och skeda glasyren över de varma bullarna. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?