Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rimbobullar. Kalljästa bullar med vanilj är perfekta att förbereda och ha ogräddade i frysen. Ta ut och låt tina, pensla och grädda! Går även att kalljäsa över natten och grädda dagen efter.
Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig massa. Vispa ut jästen i den kalla mjölken. Blanda ner mjölkblandning, ägg och socker i smulorna och arbeta snabbt samman till en deg.
Kavla ut degen till en kvadrat , ca 40 x 40 cm. Sporra ut 25 fyrkanter, ca 8 x 8 cm.
Fyllning: Rör samman ingredienserna till fyllningen och klicka den mitt på varje fyrkant Vik in kanterna och lägg bullarna i pappersformar.
Låt bullarna jäsa i kylen ca 8 timmar under plastfolie eller på sval plats ca 2 timmar under bakduk.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Glasyr: Rör ut florsockret med vattnet och skeda glasyren över de varma bullarna. Låt svalna på galler.