Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hembakade baguetter till kräftskivan – så här gör du

Degen görs kvällen innan och får jäsa i kylen över natten.

Hembakade baguetter till kräftskivan – så här gör du
Hembakade baguetter till kräftskivan – så här gör du
Hembakade baguetter till kräftskivan – så här gör du
Foto: Per Ranung

Baguetter

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten- kallt
  • 1 mskflingsalt
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 3 dldinkelsikt- (180 g)
  • 8 dlvetemjöl- (480 g)

Gör så här

  1. Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, citronskal och mjölet lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg. Täck med plastfolie och ställ bunken i kylen 8–12 timmar.

  2. Ta ut degen och häll ut den på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i fyra delar med en degskrapa. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Sätt ugnen på 250°. Låt brödet jäsa under bakduk ca 30 min. Pudra med lite mjöl.

  4. Ställ in en plåt i bottnen av ugnen. Släng in 1/2 dl vatten på plåten och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda ca 15 min. Servera baguetterna nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?