Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Degen görs kvällen innan och får jäsa i kylen över natten.
Lös jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, olja, citronskal och mjölet lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg. Täck med plastfolie och ställ bunken i kylen 8–12 timmar.
Ta ut degen och häll ut den på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i fyra delar med en degskrapa. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250°. Låt brödet jäsa under bakduk ca 30 min. Pudra med lite mjöl.
Ställ in en plåt i bottnen av ugnen. Släng in 1/2 dl vatten på plåten och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda ca 15 min. Servera baguetterna nygräddade.