Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mjuk och god fralla som bakas av vetemjöl fullkorn eller av vanligt vetemjöl. Om det blir lite rödbetshummus över går det bra att spara den i kylen i ca 1 vecka. Se till att kikärterna får rinna av ordentligt om du använder färdigkokta, annars kan röran bli för lös.
Rör ut jästen i vatten och mjölk i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop i ca 10 min, till en -smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk i 1–1 ½ tim.
Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 16 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper.
Lägg över en bakduk och låt jäsa i ca 45 min. Sätt ugnen på 225°.
Pensla bröden försiktigt med vatten och strö på vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min till 94° innertemperatur. Ta ut och låt bröden kallna på galler.
Rödbetshummus: Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med en stavmixer till en röra. Krydda med salt.
Halvera bröden på mitten och bred på färskost. Lägg på sallad, rödbetshummus och alfalfagroddar.
Läs också: