Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall tomatsoppa

Denna mjukt kryddiga variant av gazpacho serveras i ett enkelt, litet dricksglas. Gärna med ett pestofyllt bröd till.

Kall tomatsoppa
Kall tomatsoppa
Kall tomatsoppa

Ingredienser

  • 2röda paprikor
  • 4röda tomater- mogna
  • 0,5gurka
  • 0,5honungsmelon
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskörter- t ex basilika, persilja och mynta, finhackade
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • färska örter
  • svartpeppar- nymald
  • olivolja

Gör så här

  1. Skölj alla grönsakerna. Dela och kärna ur paprikan. Skär bort kvisthuset på tomaterna och skala gurkan. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Pressa ner vitlök, tillsätt vinäger, olivolja och hackade örter.

  2. Mixa soppan slät. Smaka av med salt. Servera i glas med lite färska örter, peppar och några droppar olivolja.

Vad tyckte du om receptet?