Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall tomatsoppa med skink- och ostbaguette

Är det riktigt varmt ute är det gott att servera isbitar i soppan. Den här passar perfekt att packa ner i picknickkorgen, och baguetten kan förstås ätas utan att gratineras.

Kall tomatsoppa med skink- och ostbaguetteKall tomatsoppa med skink- och ostbaguetteKall tomatsoppa med skink- och ostbaguette
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2lökar- gula
  • 2 mskolivolja
  • 2 burkarkörsbärstomater- (à 400 g)
  • 5 dlvatten
  • 2 mskgrönsaksfond- konc
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krukabasilika

Tillbehör

  • 1surdegsbaguette- (ca 300 g)
  • 100 gserranoskinka- eller rökt skinka i tunna skivor
  • 50 gparmesan

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en stekpanna tills den mjuknat. Låt svalna.

  2. Mixa lök och tomater med spad, vatten och fond. Smaka av med salt och peppar. Strimla hälften av basilikan och blanda ner i soppan. Ställ kallt fram till servering.

  3. Sätt ugnen på 250°. Skär baguetten i skivor på snedden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och lägg på skinkan. Fördela de sparade basilikabladen över. Hyvla osten och lägg den på skinka och basilika.

  4. Gratinera baguetten mitt i ugnen 5-7 min. Servera dem till den kalla tomatsoppan.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 450 kcal per portion

15 g fett 21 g protein

54 g kolhydrater