Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto  

Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto är saftig och god. Du kan även göra peston med gräslök.

Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto  Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto  Kall pastasallad med nötfri ramslökspesto  
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 400 gpasta
  • 800 gsparrisbroccoli
  • 2 burkarkronärtskockor- marinerade (à 290 g)
  • 65 grucola
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Pesto

  • 100 gramslök- eller 50 g gräslök + 50 g spenat
  • 1 dlolivolja
  • 50 gparmesan- eller pecorinoost, grovriven
  • 2 krmsalt

Topping

  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Pesto: Lägg alla ingredienser till peston i en mixer och mixa till en slät kräm.

  2. Koka pastan al dente enligt -anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och skölj pastan i kallt vatten.

  3. Förväll sparrisbroccolin i kokande lättsaltat vatten ca 2 min. Skölj genast i kallt vatten för att den ska behålla sin gröna färg. Skär den i mindre bitar.

  4. Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i mindre bitar. Finhacka rucolan.

  5. Blanda alla ingredienser med peston i en stor skål. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?