Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall musselsallad med bulgur

En vanlig burk musslor blir grunden i en utmärkt god sallad.

Kall musselsallad med bulgur
Kall musselsallad med bulgur
Kall musselsallad med bulgur

Ingredienser

  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlbulgur
  • 145 gmusslor- avrunnen vikt
  • 1 dlpersilja- finhackad
  • 2tomater- i tärningar
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1 mskolivolja

Tillbehör

  • 80 gsalladsblad
  • 2bananer- till efterrätt

Gör så här

  1. Koka upp vatten. Häll ner bulgur, koka på svag värme under lock ca 10 min tills vattnet kokat in.

  2. Blanda avrunna musslor med persilja, tomater, salt, peppar, citronsaft och olivolja.

  3. Servera musselsalladen kall tillsammans med varm bulgur. Det går också att blanda samman allt till en enda kall sallad. Ca 400 kcal per portion, varav ca 10 g fett.

Vad tyckte du om receptet?