Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall gurksoppa med örtolja och persilja

Kall gurksoppa med örtolja och persilja är en kall soppa med lite sting som passar perfekt i sommarvärmen! Soppan kan förberedas och stå färdig i kylen ca 3 timmar före servering.

Kall gurksoppa med örtolja och persilja
Kall gurksoppa med örtolja och persilja
Kall gurksoppa med örtolja och persilja
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 2gurkor- stora
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5chili- röd eller grön, t ex spansk peppar
  • 3,5 dlyoghurt- turkisk
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krukakoriander
  • 0,5 dldill
  • 0,5 dlpersilja
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Örtolja

  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • persilja- eller dill

Gör så här

  1. Skär gurkorna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftorna. Kärna ur chilin. Lägg alla ingredienser till soppan i en mixer. Mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen till servering.

  2. Örtolja: Mixa oljan med dill, salt och peppar.

  3. Ringla oljan över soppan vid servering. Garnera med dill och persilja.

Vad tyckte du om receptet?