Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 25g
Kolhydrater: 58g
Kall gurksoppa med krämiga dillräkor ska vara riktigt iskall när den serveras. Välj en olivolja av bra kvalitet att ringla över!
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och kärna ur 1/2 gurka. Fintärna den och lägg kärnhuset i en mixerkanna. Blanda den tärnade gurkan med räkor, 1/2 dl crème fraiche, dill, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
Grovhacka resten av gurkan och lägg i mixerkannan. Tillsätt 1 1/2 dl crème fraiche, lökhack, limesaft, 7 dl iskallt vatten, fond, 1/2 tsk flingsalt och 2 krm peppar. Mixa soppan slät och kyl fram till servering.
Häll soppan i skålar och ringla över 3 msk olja. Servera med bröd och räkröra.