Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall gurksoppa med gurkört och libbsticka

En smakrik soppa som passar bra på sommarbordet. Servera den iskall.

Kall gurksoppa med gurkört och libbsticka
Kall gurksoppa med gurkört och libbsticka
Kall gurksoppa med gurkört och libbsticka

Ingredienser

  • 2knipplök- gul (á 100g)
  • 1 kgslanggurkor
  • 2 mskolivolja
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 0,5persilja- kruka hackad
  • 5 knipparosmarin- kvistar, repad
  • 20 glibbstickablad
  • 8 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 pktgurkörtsblomma
  • 1 pktlibbstickablad

Gör så här

  1. Ansa och skiva löken, använd även blasten. Skölj och skär gurka i bitar. Fräs lök och gurka i olivoljan. Tillsätt buljongtärningar, vin, persilja, rosmarin, libbsticka och 1/4 av vattnet. Låt koka upp.

  2. Häll blandningen i en matberedare och kör till grov puré. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt resten av vattnet och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.

  3. Låt soppan bli riktigt kall före servering. Häll gärna soppan i en stor tillbringare. Då blir serveringen enklare. Garnera med gurkört och libbstickeblad.

Vad tyckte du om receptet?