Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En smakrik soppa som passar bra på sommarbordet. Servera den iskall.
Ansa och skiva löken, använd även blasten. Skölj och skär gurka i bitar. Fräs lök och gurka i olivoljan. Tillsätt buljongtärningar, vin, persilja, rosmarin, libbsticka och 1/4 av vattnet. Låt koka upp.
Häll blandningen i en matberedare och kör till grov puré. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt resten av vattnet och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt soppan bli riktigt kall före servering. Häll gärna soppan i en stor tillbringare. Då blir serveringen enklare. Garnera med gurkört och libbstickeblad.