Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokadosoppa med gurka och gräslök

Den här friska, svindlande goda soppan 
kan göras några timmar i förväg.

Avokadosoppa med gurka och gräslökAvokadosoppa med gurka och gräslökAvokadosoppa med gurka och gräslök
Kall gurk- och avokado-soppa med gräslök Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 1 mskanisfrön
  • 1 litengurka- (350 g)
  • 2avokador
  • 1 mskgrönsaksfond- eller 1 smulad grönsaksbuljongtärning
  • 4 dlvatten- kallt
  • 1citron
  • 1 dlgräslök- fint skuren
  • olivolja- t ex Extra Virgin Fruttato
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rosta anisfröna i en stekpanna tills de får lite färg och börjar dofta. Stöt dem lätt i en mortel.

  2. Skala gurkan, skär den i stora bitar. Halvera och kärna ur avokadorna. Kör gurka, avokado-kött och fond/buljong i en mixer eller blender. Späd med vattnet. Tillsätt 3 msk färskpressad citronsaft, 3 msk olja, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Ställ soppan i kylen 10 min.

  3. Häll soppan i skålar. Hacka och strö över gräslök samt anisfröna. Ringla ev i lite olja.

Vad tyckte du om receptet?