Recept av Suzanne Ribbing
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kall grönsakssoppa toppad med halloumi svalkar i sommarvärmen. Häll upp i en glasburk med lock till var och en. Halloumin packar man för sig och lägger ovanpå.
Ansa och finhacka 1/2 lök och 1/2 zucchini. Hacka 1/4 bifftomat. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tills de är mjuka. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar och ställ åt sidan.
Ansa och grovhacka resten av löken och zucchinin. Tärna tomaterna. Fräs grönsakerna i 2 msk olja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpurén och rör om.
Häll över vattnet och tillsätt fond, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Koka upp och sjud under lock ca 20 min. Skala och pressa i vitlöken. Koka ytterligare ca 10 min. Mixa soppan med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Låt kallna.
Skär halloumin i bitar och stek dem i 1 msk olja på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt kallna.
Toppa soppan med grönsaksfräs och halloumi.
Recept av Suzanne Ribbing