Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall grönsakssoppa toppad med halloumi

Kall grönsakssoppa toppad med halloumi svalkar i sommarvärmen. Häll upp i en glasburk med lock till var och en. Halloumin packar man för sig och lägger ovanpå.

Kall grönsakssoppa toppad med halloumiKall grönsakssoppa toppad med halloumiKall grönsakssoppa toppad med halloumi
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2knipplökar
  • 2zucchini- späda (ca 450 g)
  • 2bifftomater
  • 1 mskolivolja- + 2 msk + 1 msk
  • 1 krmsalt- + 1/2 tsk
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald, + 1 krm
  • 0,5 dltomatpuré
  • 8 dlvatten
  • 3 mskgrönsaksfond- konc
  • 2 krmströsocker
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 ghalloumiost

Gör så här

  1. Ansa och finhacka 1/2 lök och 1/2 zucchini. Hacka 1/4 bifftomat. Fräs grönsakerna i 1 msk olja tills de är mjuka. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar och ställ åt sidan.

  2. Ansa och grovhacka resten av löken och zucchinin. Tärna tomaterna. Fräs grönsakerna i 2 msk olja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpurén och rör om.

  3. Häll över vattnet och tillsätt fond, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Koka upp och sjud under lock ca 20 min. Skala och pressa i vitlöken. Koka ytterligare ca 10 min.  Mixa soppan med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Låt kallna.

  4. Skär halloumin i bitar och stek dem i 1 msk olja på medelvärme tills de är gyllenbruna. Låt kallna.

  5. Toppa soppan med grönsaksfräs och halloumi.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Suzanne Ribbing