Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kall dragonsås


Sommarens favoritsås, lika god till grillat som på buffé.

Kall dragonsås

Kall dragonsås

Kall dragonsås

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2 dlvatten
  • 5 mskvitvinsvinäger
  • 2 mskdragon- färsk eller 2 tsk torkad
  • 6äggulor
  • 5 dlcrème fraiche
  • salt- peppar
  • 1 tsksirap
  • 0,5 dlpersilja

Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint. Koka den tillsammans med vatten, vinäger och dragon i 10 minuter.

  2. Sila bort hälften av löken och kasta den. Vispa ner äggulorna i resten av lagen och värm under vispning tills det tjocknar men inte kokar.

  3. Ta av värmen och låt svalna. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt, peppar och sirap. Rör i hackad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök