Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkontoast med färskost och paprika

Håll blodsockernivån jämn under dagen med ett stärkande mellanmål ett par timmar efter lunch. Här med en god kalkontoast. 

Kalkontoast med färskost och paprika
Kalkontoast med färskost och paprika
Kalkontoast med färskost och paprika
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 gkalkonbröst- rökt
  • 0,5röd paprika
  • 1 klyftarödlök
  • 75 gfärskost- naturell light (5 % fett)
  • 2 mskkapris
  • 1 msktimjan- hackad
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 8 skivorfullkornsfranska

Gör så här

  1. Strimla kalkonbröstet. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka löken.

  2. Blanda färskosten med kalkon, paprika, lök, kapris och timjan. Krydda med salt och peppar.

  3. Fördela röran på 4 av brödskivorna. Lägg på de andra skivorna och tryck ihop.

  4. Grilla mackorna i smörgåsgrill eller i våffeljärn. Skär dem mitt itu till trekanter och servera.

Vad tyckte du om receptet?