Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkontacos med cheddardipp

En maträtt som är perfekt till fredagsmyset. Låt var och en fylla sitt varma tortillabröd med tacokryddat kalkonbröst, en färgsparkande salsa och smakrik cheddardipp.

Kalkontacos med cheddardipp
Kalkontacos med cheddardipp
Kalkontacos med cheddardipp
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2kalkonbröst- cirka 600 g
  • smör
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 burktacosås- 230 g
  • tortillabröd- varma isbergssallad

Salsa

  • 1 burksvarta bönor- 400 g
  • 1röd chili
  • 1 litenrödlök
  • 300 gtomater
  • 2sharonfrukter
  • lime- pressad saft
  • 1 dlkoriander- hackad
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Cheddardipp

  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 3 dlcheddarost- finriven
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 krmtabasco
  • 1 krmrökt paprikapulver
  • 2 mskinlagd jalapeño- hackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1lime- rivet skal
  • flingsalt

Gör så här

  1. Salsan: Skölj bönorna. Kärna ur och hacka chilin. Hacka löken. Kärna ur tomaterna. Skär tomatkött och sharonfrukt i små bitar. Blanda alla ingredienser.

  2. Dippen: Blanda ingrediens-erna och smaka av med salt.

  3. Kalkonen: Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kalkonbrösten i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en termometer i den tjockaste delen. Fördela tacosåsen över kalkonbrösten. Stek i mitten av ugnen tills termo- metern visar 72 grader.

  4. Vid servering: Skiva kalkon- brösten tunt. Servera på varma tortillabröd tillsammans med strimlad isbergssallad

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök