Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonsmörrebröd med äppelchutney

En frisk chutney med sting passar bra till det milda kalkonköttet.

Kalkonsmörrebröd med äppelchutneyKalkonsmörrebröd med äppelchutneyKalkonsmörrebröd med äppelchutney
Foto: Ulrika Pousette

Till 25 smörrebröd

  • 0,5surdegsbröd- ljust
  • 50 gsmör
  • 25 skivorkalkonbröst- små, rökt

Äppelchutney

  • 2äpplen
  • 1chili- röd, tex spansk peppar
  • 3 mskströsocker
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 0,5kanelstång
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 3äpplen- röda

Gör så här

  1. Chutney: Kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda äpple, chili, socker och vinäger i en kastrull. Tillsätt kanelstång, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min under lock. Låt chutneyn kallna.

  2. Skär brödet i skivor och dela dem mitt itu. Bre bröden med smör och lägg på kalkonskivorna. Kärna ur och skär äpplena i mycket tunna skivor. Lägg på äppelskivorna. Toppa med chutney och garnera med vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?