Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonsatéfondue

Kalkonsatéfondue
Kalkonsatéfondue
Kalkonsatéfondue

Ingredienser

  • 550 gkalkonbröst
  • 6 msknaturell lättyoghurt
  • 3 mskjordnötssmör- värmt slätt eller kornigt
  • 2 mskapelsinskal- rivet
  • 4 mskapelsinsaft
  • 1bird´s eye chili- urkärnad och hackad
  • 1 mskingefära- färsk riven
  • 6 dlolja- till fritering

Gör så här

  1. Skär kalkonbröstet i strimlor och lägg i en grund skål.

  2. Blanda yoghurt, jordnötssmör, apelsinskal, apelsinsaft, chili och ingefära.

  3. Häll blandningen över kalkonen och rör om. Täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp. Rör om då och då.

  4. Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan försiktigt till det tända spritköket.

  5. Trä kalkonstrimlorna på fonduegafflar och koka i den heta oljan i 2–4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.

  6. Garnera med apelsinklyftor, bredbladig persilja och hackad röd chili. Servera med satésås, rissallad och bröd med knaprig skorpa.

Vad tyckte du om receptet?