Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär kalkonbröstet i strimlor och lägg i en grund skål.
Blanda yoghurt, jordnötssmör, apelsinskal, apelsinsaft, chili och ingefära.
Häll blandningen över kalkonen och rör om. Täck över och marinera i minst 30 minuter i kylskåp. Rör om då och då.
Hetta upp oljan i fonduegrytan till 190 grader och flytta den sedan försiktigt till det tända spritköket.
Trä kalkonstrimlorna på fonduegafflar och koka i den heta oljan i 2–4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
Garnera med apelsinklyftor, bredbladig persilja och hackad röd chili. Servera med satésås, rissallad och bröd med knaprig skorpa.