Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Katrinplommon i kalkonen, ingefära i kroketterna och balsamvinäger i rödkålen ger den här rätten en rik smakpalett. Viktigt är att inte rödkålen kokas torr.
Sätt ugnen på 175°. Dela kalkonfilén i 4 bitar på längden, kycklingfilén i 2 bitar. Banka ut filéerna lite. Salta och peppra. Fördela katrinplommonen på de utbankade filéerna och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller knyt med ett steksnöre. Bryn i olja runt om och efterstek i ugn i 15–20 min eller tills innertemperaturen är 68–70°.
Linskroketter: Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Blanda dem med resten av ingredienserna. Forma till kroketter och bryn dem i olja. Efterstek i ugn (tillsammans med kalkonen) ca 10 min.
Fräs rödkålen i olja. Tillsätt socker, balsamvinäger, vatten, fond och låt koka under lock i ca 5–8 min. Smaka av med cayennepeppar och ev mera salt.