Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonrulle med linskroketter och rödkålschutney

Katrinplommon i kalkonen, ingefära i kroketterna och balsamvinäger i rödkålen ger den här rätten en rik smakpalett. Viktigt är att inte rödkålen kokas torr.

Kalkonrulle med linskroketter och rödkålschutney
Kalkonrulle med linskroketter och rödkålschutney
Kalkonrulle med linskroketter och rödkålschutney

Ingredienser

  • 500 gkalkonbröst- eller kycklingfilé
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlkatrinplommon- grovhackade mjuka
  • 1 mskolja

Linskroketter

  • 400 glinser- kokta
  • 1potatis- finriven
  • 1vitlök- klyfta
  • 1 mskvetemjöl
  • 2 krmsalt
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskingefära- färsk riven

Rödkålschutney

  • 5 dlrödkål- strimlad
  • 1 mskströsocker
  • 3 mskolja
  • 1 dlbalsamvinäger
  • 1 dlvatten
  • 1 tskkalvfond- konc
  • 2 krmcayennepeppar
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela kalkonfilén i 4 bitar på längden, kycklingfilén i 2 bitar. Banka ut filéerna lite. Salta och peppra. Fördela katrinplommonen på de utbankade filéerna och rulla ihop. Fäst med tandpetare eller knyt med ett steksnöre. Bryn i olja runt om och efterstek i ugn i 15–20 min eller tills innertemperaturen är 68–70°.

  2. Linskroketter: Skölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av väl. Blanda dem med resten av ingredienserna. Forma till kroketter och bryn dem i olja. Efterstek i ugn (tillsammans med kalkonen) ca 10 min.

  3. Fräs rödkålen i olja. Tillsätt socker, balsamvinäger, vatten, fond och låt koka under lock i ca 5–8 min. Smaka av med cayennepeppar och ev mera salt.

Vad tyckte du om receptet?