Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonlår, fyllda

Recept på fyllda kalkonlår.

Kalkonlår, fylldaKalkonlår, fylldaKalkonlår, fyllda

Ingredienser

  • 2kalkonlår- kallas också ovanlår med ben i butiken (ca 1 1/2 kilo)
  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör

Fyllning

  • 150 gchampinjoner
  • 2schalottenlökar
  • 1 msksmör
  • 150 gfläskfärs
  • 75 grökt sidfläsk
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msktimjan- färsk
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 50 gvitt bröd- rivet

tillbehör

  • marsalasås- tranbärschutney, brysselkål, potatisgratäng

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs med lårbenet och skär ut benen med korta stadiga rörelser. En lätt böjlig filékniv är bra till detta. Platta ut kalkonköttet och strö på salt. Finhacka champinjonerna. Skala och finhacka löken. Strimla fläsket. Fräs champinjonerna i smör i en stekpanna.

  2. Tillsätt lök, färs, sidfläsk, salt och peppar. Stek under omrörning ca 5 min. Tillsätt färsk timjan och grädde. Låt det puttra ca 3 min. Blanda det till en slät massa i en matberedare tillsammans med brödet. Bred ut massan på kalkonköttet.

  3. Sätt ugnen på 175°. Vik ihop kalkonköttet och knyt om med steksnöre till en tjock rulle. Bryn rullen runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är ca 70°, ca 30 min. Låt köttet vila under folie ca 15 min innan det skärs upp.

Vad tyckte du om receptet?