Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riktigt goda grillspett där resultatet är allt annat än kalkon!
Blötlägg spetten. Skär kalkonfilén i bitar och trä på spetten.
Blanda olivolja, citronsaft, citronskal, honung och soja. Pensla spetten runtom. Spetten ska penslas ytterligare en gång så spara hälften av glazen. Salta och peppra.
Grilla spetten runtom till fin färg. Lägg dem på kanten av grillgallret där värmen är lägre, grilla spetten färdiga (gärna under lock). Köttsaften ska vara genomskinlig utan rosa inslag. Pensla med resten av marinaden och vänd runt spetten en sista gång. Passa noga så inte marinaden bränner.
Recept från Mitt kök