Stuffing är egentligen det som man traditionellt fyllde fågeln med för att dryga ut och ta vara på fågelskyn. Numera är det vanligt att göra den separat. Stuffingen av bröd, nötter, frukt och örter kan förberedas och gratineras efter kalkonen.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
4selleri- stjälkar
1äpple
2lökar- gula
1 msksmör
2 tsksalvia- torkad
2 tsktimjan- torkad
1 dlcashewnötter
140 gbacon
4bröd- skivor kantskuret vitt, gärna surdegsbröd
0,5 tsksalt
2 krmsvartpeppar
1 mskkycklingfond- koncentrerad
2,5 dlvatten
Gör så här
Ansa och skär selleri, äpple och lök i bitar. Smörstek grönsaker och äpple tillsammans med örtkryddor och nötter ca 8 minuter. Rör om då och då.
Knaperstek och låt baconet, rinna av på hushållspapper, strimla det. Tärna brödet.
Blanda grönsaker, bröd och bacon. Salta och peppra och lägg blandningen i en ugnsform. Häll över kycklingfond blandat med vattnet. Hit kan förberedas.
Grädda stuffingen mitt i ugnen efter kalkonen i 225° ca 35 minuter.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,8 · 81 röster)
Fira Thanksgiving med kalkon
Thanksgiving är en amerikansk högtid som firas den fjärde torsdagen i november.
Till en klassisk Thanksgiving-middag serveras grillad kalkon, potatis med gräddsås och syrlig tranbärsgelé.
Dricka till? Vin till helstekt kalkon är en bra kombination och vill man inte dricka mousserande eller champagne så är valfriheten stor; både rött och vitt passar!