Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfyllning (stuffing)

Stuffing är egentligen det som man traditionellt fyllde fågeln med för att dryga ut och ta vara på fågelskyn. Numera är det vanligt att göra den separat. Stuffingen av bröd, nötter, frukt och örter kan förberedas och gratineras efter kalkonen.

Kalkonfyllning (stuffing)
Kalkonfyllning (stuffing)
Kalkonfyllning (stuffing)
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 4selleri- stjälkar
  • 1äpple
  • 2lökar- gula
  • 1 msksmör
  • 2 tsksalvia- torkad
  • 2 tsktimjan- torkad
  • 1 dlcashewnötter
  • 140 gbacon
  • 4bröd- skivor kantskuret vitt, gärna surdegsbröd
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar
  • 1 mskkycklingfond- koncentrerad
  • 2,5 dlvatten

Gör så här

  1. Ansa och skär selleri, äpple och lök i bitar. Smörstek grönsaker och äpple tillsammans med örtkryddor och nötter ca 8 minuter. Rör om då och då.

  2. Knaperstek och låt baconet, rinna av på hushållspapper, strimla det. Tärna brödet.

  3. Blanda grönsaker, bröd och bacon. Salta och peppra och lägg blandningen i en ugnsform. Häll över kycklingfond blandat med vattnet. Hit kan förberedas.

  4. Grädda stuffingen mitt i ugnen efter kalkonen i 225° ca 35 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Fira Thanksgiving med kalkon

Thanksgiving är en amerikansk högtid som firas den fjärde torsdagen i november.

Till en klassisk Thanksgiving-middag serveras grillad kalkon, potatis med gräddsås och syrlig tranbärsgelé.

Dricka till? Vin till helstekt kalkon är en bra kombination och vill man inte dricka mousserande eller champagne så är valfriheten stor; både rött och vitt passar!