Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfylld cannelloni

Kalkon finns numera att köpa som färs. Kalvfärs eller mager fläskfärs kan passa som alternativ. Med färska lasagneplattor går det snabbt och rätten är lättlagad. Servera gärna krispig romansallad till.

Kalkonfylld cannelloniKalkonfylld cannelloniKalkonfylld cannelloni

Ingredienser

  • 8lasagneplattor- färska
  • 12 mskolivolja
  • 1 dlparmesan- riven

Färssås

  • 1lök- liten hackad
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 350 gkalkonfärs
  • 34 mskpesto- röd
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1purjolök- 15 cm av
  • 1vitlöksklyfta

Tomatsås

  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 3 mskvatten
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 0,75 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Färssås: Bryn hackad lök och vitlök i olivolja, tillsätt kalkonfärs när löken är lätt brynt och stek tillsammans till färsen fått färg. Tillsätt pesto och grädde och låt puttra till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

  3. Hacka purjo- och vitlök och fräs i olja tills den blivit mjuk. Häll på tomatkross och vatten. Koka ihop och smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar.

  4. Fördela färssåsen på lasagneplattorna. Rulla ihop och lägg i en smord ugnssäker form.

  5. Häll tomatsåsen över rullarna och strö över riven parmesanost. Grädda ca 20 minuter. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?