Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kalkonfilé med ananas- och jalapeñoglaze, ugnsrostad sparrisbroccoli, vildris med svarta bönor samt koriandermajonnäs. Kalkonfilén blir saftig och god. Med den kryddiga glazen får den en härligt sötstark smak.
Koriandermajonnäs: Lägg koriandern i en mixerkanna och tillsätt äggulor, vinäger och senap. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa ca 5 sekunder. Tillsätt oljan, lite i taget, under mixning och mixa till en krämig majonnäs. Krydda med salt.
Sätt ugnen på 150°. Låt ananasen rinna av. Mixa den tillsammans med jalapeñon med mixerstav i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt.
Bryn kalkonfilén runtom i olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred över ananas-glazen. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 250°.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Blanda ner bönor och det kokta riset. Krydda med 2 krm salt.
Lägg sparrisbroccolin i en ugnssäker form och blanda den med 1 msk olja och 2 krm salt. Rosta broccolin mitt i ugnen ca 10 min.
Skär kalkonfilén i skivor. Servera den med glazesky, bönris, sparrisbroccoli och majonnäs. Garnera med koriander.