Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfilé med ugnsrostad broccoli, vildris och majonnäs

Recept på kalkonfilé med ananas- och jalapeñoglaze, ugnsrostad sparrisbroccoli, vildris med svarta bönor samt koriandermajonnäs. Kalkonfilén blir saftig och god. Med den kryddiga glazen får den en härligt sötstark smak.

Kalkonfilé med ugnsrostad broccoli, vildris och majonnäs
Kalkonfilé med ugnsrostad broccoli, vildris och majonnäs
Kalkonfilé med ugnsrostad broccoli, vildris och majonnäs
Kalkonfilé med ugnsrostad broccoli Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 gkalkonfilé
  • 1 burkananasringar- (227 g)
  • 0,5 dlinlagd jalapeño
  • 0,5 dlrårörsocker
  • 1 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 1 mskrapsolja
  • 1 krmnymald svartpeppar

Koriandermajonnäs

  • 1 krukakoriander
  • 2äggulor
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 msksenap
  • 2,5 dlrapsolja
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 2 dlvildrismix
  • 1 förpsvarta bönor- (380 g)
  • 1rödlök
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 2 krmsalt- + 2 krm
  • 250 gsparrisbroccoli

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Koriandermajonnäs: Lägg koriandern i en mixerkanna och tillsätt äggulor, vinäger och senap. Sätt en mixerstav i botten på kannan och mixa ca 5 sekunder. Tillsätt oljan, lite i taget, under mixning och mixa till en krämig majonnäs. Krydda med salt.

  2. Sätt ugnen på 150°. Låt ananasen rinna av. Mixa den tillsammans med jalapeñon med mixerstav i en kastrull. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Bryn kalkonfilén runtom i olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form och bred över ananas-glazen. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur. Ta ut och låt köttet vila ca 10 min. Höj ugnsvärmen till 250°.

  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och grovhacka löken. Fräs löken i 1 msk olja ca 3 min. Blanda ner bönor och det kokta riset. Krydda med 2 krm salt.

  5. Lägg sparrisbroccolin i en ugnssäker form och blanda den med 1 msk olja och 2 krm salt. Rosta broccolin mitt i ugnen ca 10 min.

  6. Skär kalkonfilén i skivor. Servera den med glazesky, bönris, sparrisbroccoli och majonnäs. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?