Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra

Recept på kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra. Lyxa till pastan! Välj gärna kalkonfilé, då de ligger perfekt i storlek till två personer för en middag.

Kalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröraKalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröraKalkonfilé med parmesankrämig spagetti och kronärtskocksröra
Kalkonfilé med spagetti och kronärtskocksröra Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gkalkonfilé
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gkörsbärstomater
  • 100 gkronärtskockshjärtan- marinerade
  • 35 grucola
  • 25 gparmesan
  • 1äggula
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • 150 gpasta- valfri, t ex spagetti
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken tunt. Halvera tomaterna. Stek vitlök och tomater i 1/2 msk olja i medelvarm panna ca 1 minut. Låt svalna.

  2. Mixa kronärtskockorna med hälften av rucolan med mixerstav.

  3. Riv parmesanosten fint på rivjärn. Vispa ihop parmesan, äggula, yoghurt, 1/2 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Halvera köttet på längden och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek köttet i 1/2 msk olja ca 3 min på varje sida i en het panna. Skär det i skivor.

  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och häll pastan i skål. Tillsätt parmesankrämen och rör om.

  6. Vänd ner tomaterna i pastan. Toppa med kött, kronärtskocksröra och resterande rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: