Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klart asiatiskt inspirerad lättlagad rätt. Kalkonfilén bör ligga i marinaden minst 2 timmar, så börja med den och gör sedan i ordning resten.
Skär kalkonfilén i bitar och lägg dessa i en skål. Skala och klyfta lökarna och lägg dem åt sidan.
Blanda alla ingredienser till marinaden. Kör dem i en mixer eller med en stavmixer lite grann till en grynig massa. Blanda marinaden med kalkonbitarna och låt stå kallt att marineras minst 2 timmar.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och låt den stå. Rör om lite då och då så att sockret löser sig.
Blanda ihop salladen. Koka riset.
Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Tag upp kalkonbitarna ur marinaden och stek dem runtom i ca 5 minuter, så att de får fin färg. Lägg i de klyftade schalottenlökarna och stek ytterligare ca 2 minuter. Servera direkt med melon- och kiwisallad, ris och dressing.