Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfilé med melon och kiwisallad

En klart asiatiskt inspirerad lättlagad rätt. Kalkonfilén bör ligga i marinaden minst 2 timmar, så börja med den och gör sedan i ordning resten.

Kalkonfilé med melon och kiwisallad
Kalkonfilé med melon och kiwisallad
Kalkonfilé med melon och kiwisallad

Ingredienser

  • 400 gkalkonfilé
  • 4schalottenlökar- stora

Marinad

  • 2kiwi
  • 1citrongräs- finstrimlat
  • 1spansk peppar (chili)- hackad, röd färsk
  • 1vitlök- klyfta
  • 0,5koriander- färsk, i kruka
  • 1lime- rivet skal av
  • 1lime- saft av, 2-3 msk
  • 1 mskfish sauce

Dressing

  • 2 mskfish sauce
  • 2 mskråsocker
  • 1lime- rivet skal av
  • 2lime- saft av, 2-3 msk
  • 1vitlök- finhackad, klyfta
  • 1spansk peppar (chili)- finhackad, röd

Sallad

  • 150 gsallad- blandad 1 påse
  • 0,5gurka- fint skuren
  • 2kiwi- skalade och skurna i bitar
  • 1 lmelon- i bitar
  • basilikablad- eller thaibasilika färska

Tillbehör

  • rapsolja- till stekning
  • ris- kokt

Gör så här

  1. Skär kalkonfilén i bitar och lägg dessa i en skål. Skala och klyfta lökarna och lägg dem åt sidan.

  2. Blanda alla ingredienser till marinaden. Kör dem i en mixer eller med en stavmixer lite grann till en grynig massa. Blanda marinaden med kalkonbitarna och låt stå kallt att marineras minst 2 timmar.

  3. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och låt den stå. Rör om lite då och då så att sockret löser sig.

  4. Blanda ihop salladen. Koka riset.

  5. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Tag upp kalkonbitarna ur marinaden och stek dem runtom i ca 5 minuter, så att de får fin färg. Lägg i de klyftade schalottenlökarna och stek ytterligare ca 2 minuter. Servera direkt med melon- och kiwisallad, ris och dressing.

Vad tyckte du om receptet?