Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Senaps- och apelsinmarinerad kalkonfilé med kålsallad. En god blandning av senap, apelsin och rosmarin marinerar kalkonen och smaksätter även kålsallad och sås.
Kalkonfiléerna marineras bara en timme, men får ändå en god kryddig smak och blir mycket saftiga. Låt dem ligga ca 15 min under folie och vila innan de skivas upp. Ta av några matskedar av marinaden till att smaksätta sallad och sås med innan kalkonfiléerna marineras.
Blanda ingredienserna till marinaden. Häll av några msk av marinaden i en skål och spara till kålsallad och sås. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden. Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.
Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.
Skär kalkonfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.