Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfilé med kålsallad

Senaps- och  apelsinmarinerad kalkonfilé med kålsallad. En god blandning av senap, apelsin och rosmarin marinerar kalkonen och smaksätter även kålsallad och sås.

Kalkonfilé med kålsallad
Kalkonfilé med kålsallad
Kalkonfilé med kålsallad

Ingredienser

  • 600 gkalkonfiléer

Marinad

  • 2 msksenap- stark och grov
  • 2 mskdijonsenap
  • 1 dlapelsinsaft- pressad
  • 0,5 tskapelsinskal- rivet
  • 2 mskrepad rosmarin- färsk
  • 1 tsksalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Sås

  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 2 dlvatten
  • 1 msksenapsmarinad
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskrepad rosmarin- färsk
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Kålsallad

  • 200 gsavojkål- i klyfta
  • 2rödlökar- små
  • 2 msksenapsmarinad
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald

Till servering

  • klyftpotatis- ugnsrostad

Gör så här

  1. Kalkonfiléerna marineras bara en timme, men får ändå en god kryddig smak och blir mycket saftiga. Låt dem ligga ca 15 min under folie och vila innan de skivas upp. Ta av några matskedar av marinaden till att smaksätta sallad och sås med innan kalkonfiléerna marineras.

  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll av några msk av marinaden i en skål och spara till kålsallad och sås. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.

  3. Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden. Smaka av med salt och peppar.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden. Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.

  5. Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.

  6. Skär kalkonfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.

Vad tyckte du om receptet?