Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfilé med het rabarbersalsa

Recept på kalkonfilé med rabarbersalsa. Gillar du riktigt het mat kan mängden sambal oelek dubbleras i salsan, rabarbern tål det.

Kalkonfilé med het rabarbersalsaKalkonfilé med het rabarbersalsaKalkonfilé med het rabarbersalsa
Kalkonfilé med rabarbersalsa. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gkalkonfilé
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 1 msksmör

Salsa

  • 200 grabarber
  • 1rödlök
  • 0,5 dlrårörsocker
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 mskrapsolja
  • 1 msksambal oelek
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 dlgräslök- hackad

Tillbehör

  • vildrisblandning
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Krydda kalkonfilén med salt och peppar. Bryn den runt om i smör så att den får fin färg. Lägg filén i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min.

  2. Låt kalkonfilén vila i ca 10 min innan den skärs i skivor.

  3. Salsa: Ansa och hacka rabarbern. Skala och finhacka löken. Blanda rabarber och lök med socker, vinäger, olja, sambal och salt. Låt stå i ca 15 min så att sockret löses upp, rör då och då.

  4. Blanda ner gräslök i salsan och servera den till kalkonen tillsammans med ris och sallad.

Vad tyckte du om receptet?