Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på kalkonfilé med rabarbersalsa. Gillar du riktigt het mat kan mängden sambal oelek dubbleras i salsan, rabarbern tål det.
Sätt ugnen på 150°. Krydda kalkonfilén med salt och peppar. Bryn den runt om i smör så att den får fin färg. Lägg filén i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 30 min.
Låt kalkonfilén vila i ca 10 min innan den skärs i skivor.
Salsa: Ansa och hacka rabarbern. Skala och finhacka löken. Blanda rabarber och lök med socker, vinäger, olja, sambal och salt. Låt stå i ca 15 min så att sockret löses upp, rör då och då.
Blanda ner gräslök i salsan och servera den till kalkonen tillsammans med ris och sallad.