Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Helstekt kalkon i all ära, men den tar ju en faslig tid att tillaga. Med kalkonbröstfiléerna kan du precis lika bra bjuda på en härlig kalkonmiddag utan att behöva tillbringa hela dagen i köket.
1 Sätt ugnen på 175 grader. Skär fikonen i små bitar.
Gör små snitt i köttet med en spetsig kniv. Tryck in fikon och rosmarin med hjälp av lillfingret. Bind om köttet med bindgarn. Gnid in olivoljan och krydda med salt och peppar.
3 Stick in en termometer i köttets tjockaste del. Stick eventuellt in hela rosmarinkvistar. Lägg köttet i en smord, ugnsfast form. Klappa in ovansidan med parmesanost.
4 Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 70 grader. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp i skivor.
Recept från Mitt kök