Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfilé med fikon


Helstekt kalkon i all ära, men den tar ju en faslig tid att tillaga. Med kalkon­bröstfiléerna kan du precis lika bra bjuda på en härlig kalkonmiddag utan att behöva tillbringa hela dagen i köket.

Kalkonfilé med fikon

Kalkonfilé med fikon

Kalkonfilé med fikon

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgkalkonbröst- filé (2 stycken)
  • 6fikon- torkade
  • 2 mskrosmarinblad- hackade
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 11,25 dlparmesan- riven
  • bindgarn

Gör så här

  1. 1 Sätt ugnen på 175 grader. Skär fikonen i små bitar.

  2. Gör små snitt i köttet med en ­spetsig kniv. Tryck in fikon och ­rosmarin med hjälp av lillfingret. Bind om köttet med bindgarn. Gnid in olivoljan och krydda med salt och peppar.

  3. 3 Stick in en termometer i köttets tjockaste del. Stick eventuellt in hela rosmarinkvistar. Lägg köttet i en smord, ugnsfast form. Klappa in ovansidan med parmesanost.

  4. 4 Stek i mitten av ugnen tills ­termometern visar 70 grader. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp i skivor­.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök