Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris

Det milda kalkonköttet får mustig smak när det kokas i kokossåsen. Det här är ett recept på en mycket enkel rätt.

Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris
Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris
Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris
Recept på Kalkonfärsbullar i röd curry- och kokossås med ris Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gkalkonfärs
  • 2lökar- gula
  • 2citrongräs
  • 1,5 mskcurrypasta- röd
  • 1äggula
  • 2 mskströbröd
  • 1lime
  • 3 dlris- gärna basmati
  • 1,5 tskströsocker
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 1,5 msksoja- japansk
  • 2snackpaprikor- röda
  • 150 gsockerärter
  • 100 gböngroddar
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finstrimla citrongräset. Fräs lök och citrongräs i 1 msk olja i medelvarm panna ca 2 min. Tillsätt ­currypastan och låt fräsa ca 1 minut. Låt svalna något.

  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt hälften av lökblandningen, äggula, ströbröd och 1 tsk salt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i färsen. Pressa ut 1 1/2 msk saft som sparas till grönsakerna. Forma färsen till köttbullar. Lägg dem på ett oljat fat.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  4. Fräs den resterande löken med socker i ½ msk olja i en medelvarm traktörpanna camin. Vispa i kokosmjölk och soja. Lägg köttbullarna i såsen. Låt sjuda under lock 10–12 min.

  5. Kärna ur och strimla paprikan. Stek paprika och sockerärter i het stekpanna i ½ msk olja ca 2 min. Häll limesaften över grönsakerna. Vänd ner grönsaker och böngroddar i pannan med köttbullar och sås.

  6. Servera bullarna med sås, ris och resterande lime skuren i klyftor.

Vad tyckte du om receptet?