Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det milda kalkonköttet får mustig smak när det kokas i kokossåsen. Det här är ett recept på en mycket enkel rätt.
Skala och finhacka löken. Finstrimla citrongräset. Fräs lök och citrongräs i 1 msk olja i medelvarm panna ca 2 min. Tillsätt currypastan och låt fräsa ca 1 minut. Låt svalna något.
Lägg färsen i en bunke. Tillsätt hälften av lökblandningen, äggula, ströbröd och 1 tsk salt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i färsen. Pressa ut 1 1/2 msk saft som sparas till grönsakerna. Forma färsen till köttbullar. Lägg dem på ett oljat fat.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Fräs den resterande löken med socker i ½ msk olja i en medelvarm traktörpanna camin. Vispa i kokosmjölk och soja. Lägg köttbullarna i såsen. Låt sjuda under lock 10–12 min.
Kärna ur och strimla paprikan. Stek paprika och sockerärter i het stekpanna i ½ msk olja ca 2 min. Häll limesaften över grönsakerna. Vänd ner grönsaker och böngroddar i pannan med köttbullar och sås.
Servera bullarna med sås, ris och resterande lime skuren i klyftor.