Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kalkonchili med rostade kikärter

Kikärter rostas i ugnen tillsammans med rotfrukter så att de blir krispiga och goda. Ett läckert alternativ till kokta kikärter.

Kalkonchili med rostade kikärter
Kalkonchili med rostade kikärter
Kalkonchili med rostade kikärter

Ingredienser

  • 1,5 dlkikärter- torkade
  • 2rödbetor
  • 2morötter
  • 2palsternackor
  • 1lök- gul
  • 200 gkalkonfärs- (7% fett)
  • 2 tsksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsambal oelek
  • 400 gtomater- hela
  • 1 mskpersilja- hackad

Gör så här

  1. Låt kikärterna ligga i vatten över natten. Sätt ugnen på 225°.

  2. Låt kikärterna rinna av och torka till på hushållspapper. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.

  3. Stek dem i övre delen av ugnen 10 minuter.

  4. Skala rödbetor, morötter, palsternacka och lök. Skär allt i bitar och lägg på plåten bredvid kikärterna.

  5. Stek i mitten av ugnen 25-30 minuter.

  6. Stek under tiden kalkonfärsen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och sambal oelek.

  7. Dela tomaterna och rör ner dem med spadet i pannan. Låt allt koka ihop i några minuter.

  8. Rör ner rotfrukter och kikärter och strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?